tisdag 5 november 2013

Västerbottenspaj

Pajskal
2 1/2dl Vetemjöl
1dl Grahamsmjöl
1/2tsk Salt
150g Smör
2msk Kallt vatten
1 Ägg till pensling

Fyllning
4dl Mjölk
2dl Vispgrädde
350g Riven Västerbottensost
6 Ägg
1tsk Salt 2krm Svartpeppar


  1. Sätt ugnen på 200*C
  2. Pajskal: Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör, i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform. gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 min. Vispa upp ägget och pensla skalet.
  4. Förgrädda pajskalet 10 min. ta ut pajen och sänk värmen till 150*C.
  5. Fyllning: Koka upp mjölk och grädde, ta av från värmen. Blanda osten, rör om tills den har smält.
  6. Vispa ner äggen i sortblandningen. Krydda med salt och svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar